Visles op PIUS X

terug naar overzicht

Vrijdag, 16 juni 2023



Visles op PIUS X

Het is vrijdag 16 juni en de zon begint langzaam op volle kracht te schijnen als vismeester Stephan en 3 vrijwilligers van HSV de Karper om 10.00 uur arriveren bij groep 7 van PiusX in Bemmel. De dag begon met een biologieles en daaropvolgend een VISles in de klas.

Diverse zoet – en zoutwatervissen zijn er besproken met de leerlingen. Daarna werden de leerlingen meegenomen in de leefomgeving van de zoetwatervissen. Vragen als wat eten ze, hoe ademen ze en hoe groot worden sommige vissen, werden allemaal beantwoord. Tijdens de VISles kreeg iedere leerling een lespakket met een werkboek.

Het eerste gedeelte was een groot succes door de enthousiaste kinderen en meester Bas, beide hadden een hoop vragen en leuke antwoorden.
 
Om 12.30 uur was het tijd om naar het Groene hart (jeugdwater van HSV de Karper) te gaan, waar de vrijwilligers van hengelsport vereniging Bemmel/Haalderen en Huissen de hengels al klaar hebben gemaakt voor de visexcursie. Er wordt met de leerlingen afgesproken dat we respect hebben voor de natuur, de vissen voorzichtig zullen behandelen en weer terugzetten. Daarnaast dat we geen rommel achterlaten en meedoen aan het “Vang 5 project” (5 extra stuks rommel mee te nemen vanaf de waterkant).

Er komen een hoop verschillende vissen uit het water. Voorns, baarsjes, brasem en een grote karper die zorgde dat de adrenaline pijl van sommige kinderen omhoog schoot.

Voor deze super leuke klas had Hengelsport Federatie Midden Nederland een goodiebag klaargemaakt met waaronder het magazine “stekkie” die ze aan het einde van de dag allemaal meekregen.

Een erg geslaagde leerzame lesdag die we dankzij het mooie weer hebben kunnen afsluiten met een hoop vissen en gezelligheid buiten aan de waterkant.

Wil je ook een VISles op de basisschool ( groep 7 en 8) meld je aan bij: www.vissenschool.nl


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons Cookie beleid

Accepteer cookies